Tuesday, July 25, 2006

МолитваМолитвата е нешто најсвето во нашето постоење. Таа е природен закон.
Молитвата е разговор на човечката душа со Бога. Она што е воздухот за телото, тоа е молитвата за човечкиот дух. Вистински се моли само оној човек што верува во Бога и во Неговата безгранична добрина; кој ја чувствува својата зависност од Него....

повеќе клик тука

Не знаев дека имало толку многу молитви, кој го интересира нека кликне тука

Comments:
велат дека ако искрено и силно посакаш и кажеш молитва ќе ти се исполни желбата

па зарем сите кога посакуваат нешто не го сакаат тоа искрено и силно?!
 
МОЛИТВА

Да појдеш ноќе в шума
Од сите утајум тајно,
На тиха полноќ да втасаш
До едно место знајно.

Ставити трепетни борје
До небо таму се вишат,
Тревите околу бујно
Опоен омав дишат.

Нема да истрпи веќе
Срце што лудува силно,
Со викум ти ќе се фрлиш
На земи дивно и вилно.

Земјо, радост ѝ треба
На една младешка снага.
Лекуј ме, лекуј ме, земјо,
Од немир темен и тага!


link poezija
 
Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?