Monday, January 15, 2007

Македонски народни песни

Makedonski narodni pesni-najgolema kolekcija



Најголема колекција македонски народни песни и ора
најголема колекција на линкови со текстови, адудио и видео

http://www.makedonska-pesna.blogspot.com

Tuesday, December 26, 2006

весели празници


Sunday, December 10, 2006

Крстот на Водно



Крстот и Ајфеловата Кула

Контра акција: Милениумски крст – Да се доврши! Да се заштити!

Сите граѓани кои сакаат да го помогнат довршувањето и заштитата на Милениумскиот крст, можат да се јават на бројот 070 143-155 , со што ќе донираат 100 денари.


Thursday, November 30, 2006

United Macedonian Diaspora





http://www.umdiaspora.org

macedonian community

кликни тука

http://www.macedoniancommunity.com/

Поддршка за Македонското малцинство во Бугарија!

Википедија Македонска



Википедија, слободна енциклопедија МАКЕДОНСКА :)



Учествувајте во нејзиното проширување уште веднаш!


клик

Saturday, November 25, 2006

македонска митологија




македонска митологија, историја, археологија

http://makedonska-mitologija.blogspot.com/

Wednesday, November 15, 2006

MKD Braća Miladinovci Osijek



Makedonsko kulturno društvo Braća Miladinovci Osijek

http://mkdbracamiladinovci.blog.hr

Tuesday, November 14, 2006

vardarka



vardarka

http://vardarka.blog.hr

Sunday, November 12, 2006

македонска поезија



читајте убава македонска поезија од македонски поети

http://www.makedonskapoezija.blogspot.com

Петар Т. Бошковски
Матеја Матевски
Михаил Ренџов
Блаже Конески
Никола Маџиров
Богомил Ѓузел
Кочо Рацин
Ацо Шопов
Константин Миладинов
Анте Поповски
Васко Караџа
Петре М. Андреевски

повеќе клик

This page is powered by Blogger. Isn't yours?